Alteveer-Westerwolde gestaakt

Koploper Alteveer kreeg vanmiddag streekgenoot Westerwolde op bezoek. De gasten stellen tot op heden teleur in deze competitie. Ook nu kwamen ze niet positief in het nieuws want het duel werd bij een 4-0 stand gestaakt omdat de spelers van Westerwolde het niet eens waren met de arbitrale beslissingen.

Alteveer begon zeer fel aan de wedstrijd en kreeg een aantal kansen die niet werden verzilverd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Westerwolde wat grip op het fanatieke spel van de geelzwarten maar echte kansen werden er niet gecreéerd voor de goal van Tetteroo. Alteveer bleef zeer gevaarlijk met name via de terugkerende Bob Lukens die de verdediging meerdere malen in verlegenheid bracht maar ook hij wist het net niet te vinden. De gastheren hadden het betere spel met toch wel wat aardige kansen. Zo ging Theo van de Kuylen zijn schot maar net naast en mocht ook spits Bryan Schenkel zijn geluk niet beproeven in de stromende regen. Zo gingen de beide ploegen de rust in met de bekende brilstand.

De 2e helft was maar net begonnen of Westerwolde had de pech dat een schot tegen de paal belandde. Dit was dan ook het enige wapenfeit van de bezoekers uit Vlagtwedde. Alteveer was heer en meester in de tweede helft. Met schitterende aanvallen werd de goalie van Westerwolde meerdere keren op de proef gesteld maar de goal wilde maar niet vallen. Na een uur werd een speler van Alteveer onderuit getrokken door een tegenstander. Hierna sloeg de vlam in de pan want de scheidsrechter die er op zijn neus bij stond gaf een terechte strafschop voor de geelzwarten, maar deze penalty werd niet genomen omdat, de leidsman eerst een afkoelingsperiode inlaste. Daarna gingen de beide teams weer verder met de resterende 30 minuten uiteraard met een strafschop voor Alteveer die benut werd door Bryan Schenkel. Het was een terechte voorsprong en gelijk daarna viel dan ook de 2-0. Door een gigantische blunder in de verdediging van Westerwolde was het Bob Lukens die scherp stond en scoorde. De wedstrijd was gelopen en Westerwolde was rijp voor de slacht. Bryan Schenkel en Erik Broesder maakten respectievelijk de derde en vierde goal voor de mannen van Boeser. Hierna sloeg opnieuw de vlam in de pan want vanaf de bezoekerskant werd er van alles naar de scheidsrechter geroepen waarna de arbiter zich bedreigd voelde en het duel staakte. Op weg naar de kleedkamer werd er nog een rode kaart gegeven aan een speler van Westerwolde, die de scheidsrechter opnieuw zwaar bekritiseerde. Alteveer moet nu afwachten wat de KNVB gaat doen met de resterende 10 minuten.